Cursussen - Zwanger Compact Cursus
Zwanger Compact Cursus

Een compacte, praktische en informatieve cursus, bestaande uit 2 lessen van 2 uur vr de bevalling.

De lessen zijn op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 u.

Je krijgt les in een groep vrouwen die ongeveer in dezelfde periode zijn uitgerekend. De groep bestaat uit maximaal 7 personen.

De kosten zijn EUR 60,00.

Locatie:
Geboortecentrum Den Helder e.o.
H.A. Lorentzstraat 63 te Den Helder

Wat kun je verwachten?
  • een praktische voorbereiding op de bevalling. Hier besteden we de meeste tijd aan. Daar hoort theorie over de bevalling en ween bij. We oefenen hoe je ween goed op kunt vangen, door eenvoudige ademhalings-, ontspannings-, en concentratietechnieken te ervaren. Daarnaast leer je hoe zelf actief kunt meehelpen bij het persen.
  • oefeningen voor spieren en spiergroepen die een belangrijke rol spelen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Denk hierbij aan de bekkenbodem-, bil- en rugspieren.Er wordt ingegaan op de veranderingen die deze spieren ondergaan tijdens de zwangerschap. Door middel van oefeningen word je je bewust gemaakt van deze spieren en leer je welke je juist wat meer mag ontzien en welke extra te gebruiken. Verder gaan we in op de rol van deze spieren tijdens de bevalling en het herstel na de bevalling.
  • er is aandacht voor je lichaamshouding tijdens je dagelijkse activiteiten, als lopen, zitten, omdraaien in bed, opstaan, bukken etc.
  • tot slot wisselen we tips en ervaringen uit over onderwerpen die tijdens je zwangerschap en daarna een rol kunnen spelen.
Past deze cursus bij jou?
  • deze cursus is bijvoorbeeld iets voor jou wanneer je geen zin en tijd hebt in een lange cursus maar je in een korte tijd op een praktische manier, tezamen met andere zwangere vrouwen, wilt voorbereiden op je bevalling.
  • of als je al eens eerder een zwangerschapscursus hebt gevolgd. Je wilt nu (bijv. in je verlof) je kennis opfrissen voor deze bevalling.
  • en het kan ook zijn dat je op het laatste moment toch besluit om je door middel van een praktische, korte cursus voor te bereiden.

Voor data klik op: Cursusdata

Terug