Even voorstellen
Kieke Haaksma
Sinds 1999 werk ik als oefentherapeut Mensendieck. Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met het geven van zwangerschapscursussen in mijn praktijk. Door het geven van deze cursussen ben ik ook meer zwangere vrouwen met bekken-, of rugklachten individueel in de praktijk gaan behandelen. Naast de lessen die ik tijdens mijn opleiding gevolgd heb in het geven van deze cursus, heb ik ook bij Carita Salomé (van het boek “Duik in je weeën”) nascholing gevolgd.

Ik heb een zoon en een dochter en heb dus zelf mogen ervaren wat zwanger zijn en bevallen is.

Sandra Bak
In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Sindsdien heb ik als freelance oefentherapeut Mensendieck in diverse praktijken in Noord-Holland en Friesland met veel plezier gewerkt. In deze praktijken heb ik onder andere (zwangere) vrouwen met bekkenklachten met succes behandeld.

Ik heb 2 zwangerschappen en geboortes gelukkig ook zelf mogen ervaren; inmiddels ben ik de trotse moeder van een dochter en een zoon.

Mirjam Melk
Sinds 2003 werk ik als oefentherapeut Mensendieck. Omdat ik steeds meer zwangeren met klachten in de praktijk krijg heb ik me meer verdiept in de materie. Na de bevalling blijken sommige vrouwen nog steeds klachten te houden. Daarom heb ik besloten om een postnatale zwangerschapscursus te geven die helpt om het lichaam weer in balans te krijgen. Er wordt aandacht besteed aan hoe je het herstelvermogen van je lichaam kan aanspreken om zo je lichaam weer fit en sterk te maken, en klachten (bv rug-, bekken-, incontentieklachten) te voorkomen en/of te verminderen.

Ondertussen ben ik zelf ook moeder van twee prachtige kinderen en heb ik ervaren hoe het is om zwanger te zijn en om te bevallen. Dat is bij iedere vrouw weer anders. En ook elke zwangerschap en bevalling gaat weer anders.